Nr. 01 | Juni | Sterven en opstanding van Jezus

Op de 1e plaats in de top 10 van de mooiste Bijbelverhalen van Zwolle staat het verhaal van het sterven en de opstanding van Jezus.

In de maand juni staat dit verhaal centraal in diensten en activiteiten die door de deelnemende Zwolse kerken worden georganiseerd.

We nodigen u van harte uit om deze activiteiten bij te wonen! Of u nu op dit verhaal gestemd heeft of niet. In de agenda ziet u een overzicht van de activiteiten.

Het verhaal

Jezus zweet bloed en vraagt zijn Vader of het oordeel aan hem voorbij kan gaan. 'Maar niet mijn wil, maar de uwe geschiede.' Jezus schikt zich in de wil van zijn Vader en wordt in de hof van Gethsemane door de kus van Judas verraden en gearresteerd. Jezus wordt gegeseld en op bevel van Pontius Pilatus aan het kruis genageld. Wanneer hij sterft treedt er een aardbeving op en scheurt het gordijn in de tempel in doormidden.

Na drie dagen staat Jezus op uit de dood. Het graf waar hij in lag is leeg en de steen weggerold. De eerste persoon aan wie Jezus zich laat zien is Maria.

Dit bijbelverhaal staat in Lucas 23:26-24:12
Deze bijbeltekst online lezen.
(Externe link naar biblija.net)


Het verhaal in lego:

lego 1 sterven en opstanding jezus

 
Website door Studio 135