Verslag info-avond 16 november 2011

We kwamen bijeen in de Hoofdhof in Berkum voor de 10 mooiste Bijbelverhalen van Zwolle. Het was een avond om te horen van elkaar hoe het gaat. Hoe het project vorm krijgt in de verschillende kerken, om elkaar te bemoedigen samen te bidden en te luisteren naar wat er staat te gebeuren!

Het was geen grote opkomst maar opnieuw mochten we deze avond 2 ‘nieuwe’ mensen ontmoeten. Ook Mw. Dineke Rohaan van de Emmauskerk in Berkum, die voorheen nog niet betrokken waren bij het project. Prachtig!

Indrukwekkend zijn de verhalen uit de wijk Dieze. In deze wijk werken 5 kerken samen en voor een aantal projecten die zij bedacht hebben zelfs 6. Zij zijn van plan om hier onder andere de zondag voor Pasen een gezamenlijke bijeenkomst te organiseren in de openlucht midden in de wijk! Heel mooi, dit zijn ook vruchten die ontstaan zijn door de verbinding met elkaar middels het project van de 10 mooiste Bijbelverhalen. God is aan het werk in Dieze over kerkmuren heen!

Vanuit het projectteam hebben we een aantal punten te melden. Allereerst delen we ook met elkaar hoe het tot nu toe is verlopen. Voor de zomervakantie hadden we het gaspedaal flink ingetrapt en waren we met alle kerken heel zichtbaar hard aan het werk om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. Na de zomer en telling is het aftellen begonnen. En de verhalen vinden hun plek in de diensten van de verschillende kerken.

Achter de schermen is heel druk gewerkt om het kwartetspel voor elkaar te krijgen middels het zoeken van sponsors. Ook hebben we van het NBG een groot bedrag gesponsord gekregen waarop we groen licht konden geven voor het maken van de CD. Henk Stoorvogel is bezig met het schrijven van een bijbelleesgids met studiemateriaal over de 10 mooiste Bijbelverhalen, wat in de vorm van een zomerrooster wordt uitgegeven of bv. Als Bijbelstudie materiaal voor allerlei groepen gebruikt kan worden. En zijn we nog steeds bezig met het kijken naar het slotevent wat op 10 juni 2012 de afsluiting van dit project zal zijn.

Maar we hebben een aantal dingen voor elkaar gekregen. Het kwartet komt er!  15 december komt dit in ons bezit. In eerste instantie willen we de Vivente basisscholen bezoeken en deze kwartetten uitdelen (aan de oudste kinderen, dus 1 per gezin) Daarna kijken we wat over is en gaan we dit bij de kerken verspreiden. We kunnen dus weer missionair naar buiten treden en ons gezicht laten zien. Hier hebben we absoluut de medewerking van de kerken voor nodig. Wij kunnen als projectgroep zelf onmogelijk alle scholen bij langs. Ingrid Schudde zal nog een plan verder uitwerken hoe we dit gaan organiseren. Maar hebben jullie bij je kerk een Vivente basisschool in de buurt staan die jullie voor je rekening wil nemen geef dit dan zsm door aan Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Ook de CD komt er dus. Ellen Laninga is druk bezig met het schrijven van de liedjes die in de winter opgenomen zullen gaan worden. Hopelijk kunnen we dan rondom Pasen met de CD naar buiten treden en hebben we weer een middel waar we actief mee op pad kunnen. En het bijbelleesrooster waar Henk Stoorvogel mee bezig is komt rondom het slotevent uit.

Dan hebben we als projectgroep een idee ingediend bij de gemeente voor een stadsbudget. Het idee was toen het ontwikkelen van een bijbelskwartetspel voor de basisscholen van Zwolle. Op dat moment hadden we hier nog geen sponsors voor. Nu zijn we uitgekozen bij de laatste 31 ideeen en gaan we mee doen in de verkiezing. We kunnen daar een geldbedrag van 7100 euro mee winnen! Met zo’n grote achterban van al onze samenwerkende kerken moet dit haalbaar zijn! In een aparte brief schrijf ik hier meer informatie over.

Belangrijk is vanaf 28 november t/m 12 december 2011 iedereen stemmen op http://www.zwolle.nl/stadsbudget. Idee nr. 7 Ontwikkelen van Bijbelkwartet voor basisscholen.


Het was deze avond bijzonder en mooi om te zien en te ervaren hoe God aan het werk is door mensen heen.

Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan,
want de geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan
Samen bidden, samen zoeken naar het plan van onze Heer.
Samen zingen en getuigen samen leven tot zijn eer.

En de Geest doorbreekt de grenzen die door mensen zijn gemaakt.
Vader met geheven handen breng ik U mijn dank en eer.
’t is uw Geest die mij doet zeggen: Jezus Christus is de Heer!

 
Website door Studio 135