Bijbelverhalen in lego bouwen

Dit hele jaar hebben we voor het project de 10 mooiste Bijbelverhalen van Zwolle de beschikking over 4 grote dozen met lego. Hiermee kunnen ongeveer 100 kinderen tegelijkertijd bouwen.

Je kunt de dozen reserveren voor een zondag of door de week bij Alfred Doorn door hem een e-mail te sturen:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Download meer informatie en voorwaarden (Word)

Wat is Bibliolego?

bijbliolegoIn het woord 'bibliolego' verwijst 'biblio' naar boeken, meer bepaald naar de bijbel en zo naar bijbelse verhalen. Bij Bibliolego gaat het om het nabouwen van een bijbels verhaal. Het bouwen van een verhaal kan individueel maar ook in groepjes.

Met behulp van opdrachten zoals: een bouwtekening nabouwen, fantasie bouwen, rondom een thema bouwen, een stripverhaal bouwen etc. kun je de kinderen uitdagen met een Bijbelverhaal bezig te gaan.

Door het bouwen van bijbelse verhalen en situaties worden de kinderen uitgedaagd zich te verdiepen in het verhaal en hier met behulp van speelplezier een mooie ervaring op te doen.

Biblio-lego biedt ze de kans zich spelenderwijs verhalen uit de bijbel eigen te maken.

We zullen proberen van de 10 mooiste Bijbelverhalen van Zwolle steeds voorbeelden en ideeën te plaatsen op deze website.

Verder is er een leuke Amerikaanse site waar we naar willen verwijzen:
http://www.thebricktestament.com/

Hoe leuk is dit?! Het complete Bijbelverhaal verteld door Lego. Wow!

Met ruim 4.500 illustraties vertelt The Brick Testament meer dan 400 bijbelverhalen. Uiteraard vind je er de favoriete verhalen maar ook de minder bekende bijbelverhalen worden tot in detail verteld. En heb je geen zin je te verdiepen in de verhalen, de kleurrijke foto's en gedetailleerde legopoppetjes spreken genoeg tot de verbeelding. 
Website door Studio 135